Haber

Haliç Üniversitesi’nde Kadının Gücü

Çağdaş eğitim anlayışı ve deneyimli akademik kadrosu ile vakıf üniversiteleri arasında oldukça değerli bir konuma sahip olan Haliç Üniversitesi, modern çağın gereklerini yakalayan vizyonu ile yükseköğretim alanında da saygınlığını koruyan kurumlardan biri olarak öne çıkmaktadır. Cumhuriyetin 100. yılında çeyrek asrı geride bırakarak 25. yılına giren üniversite, yenilikçi hedefleriyle akademik eğitimde emin adımlarla ilerliyor.

Üniversite, eğitimde çağdaş çizgisinin yanı sıra son yıllarda kurumsal anlamda izlediği stratejiler açısından da değerli nitelikleriyle ön plana çıkmaktadır. Bu özelliklerden biri olarak üniversitenin kadın çalışan oranı yüksek bir kurum olduğu rahatlıkla söylenebilir. İK alanında tecrübesi yüksek yöneticilerden biri olan Haliç Üniversitesi İnsan Kaynakları Bölüm Başkanı Tuğba Türköz Erkan, üniversitenin bu özelliği hakkında şunları söylüyor: ”Haliç’teki İK politikalarımızın en değerli konularından biri de istihdamda toplumsal cinsiyet eşitliğine verdiğimiz değerdir. Eşitlikçi ve adil bir işveren olmak, kurum kültürümüzün de yapı taşlarından biri olmuştur. Bu anlamda ekiplerimizin her pozisyonunda birçok arkadaşımın başarılı ve istikrarlı olduğunu memnuniyetle belirtmek isterim.”

Üniversite bu özelliği ile küresel anlamda tescilli bir kimliğe sahip olmaktadır. İngiltere merkezli yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education (THE), Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri çerçevesinde üniversitelerin bu hedeflere ulaşmalarına katkı sağlamak amacıyla yaptıkları çalışmaları ölçmektedir. Cinsiyet Eşitliği kategorisinde 300. sırada yer aldı. Üniversitenin İK istatistikleri de bu haberi destekler nitelikte; Akademik kadrosunun %59’u kadın olan üniversitede akademik alanda %66, yönetici düzeyinde ise idari alanda %51 kadın oranı bulunmaktadır.

Üniversitenin eğitim kadrosunda, mesleki deneyimleri ve başarıları akademik çevreler tarafından takdir edilmiş kadınlar yer almaktadır. prof. Aysel Pehlivan da bu isimlerden biri. Türkiye’nin olimpiyat komitelerinde görev alan ilk kadın akademisyenler arasında yer alan Beden Eğitimi Spor Meslek Yüksekokulu Müdürü Pehlivan, 40 yılı aşkın tecrübesiyle Haliç’te genç sporcular yetiştirmeye devam ediyor. Haliç’in güçlü kadın dünyası, eğitim kadrosundaki birçok örnek kadın akademisyenin profiliyle şekilleniyor. prof. Oya Oğuz, Dr. Öğr. Gör. Çiler Özbayrak, Prof.Dr. Müge Demir, Prof.Dr.Füsun Kariptaş,Prof.Dr. Melek Güneş Yavuzer, Prof. Dr. Zeynep Aslı Alıcı gibi alanında yetkin pek çok kadın Haliç Üniversitesi’nin nitelikli akademik kadrosunda yer almaktadır.

Meslekte 40 yılı geride bırakan Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oya Oğuz, üniversitenin kadın gücünün başarısına ilişkin şu ifadeleri kullandı: Toplumun her kesiminde ve üstlendikleri her görevde sorumluluklarını takdire şayan bir şekilde yerine getiren, bilim, sanat, spor, edebiyat, tıp, mühendislik ve siyaset gibi birçok farklı akademik alanda üretkenlikleri tartışılmaz olan kadınlarımız; değerlerimizin temsilcisi, taşıyıcısı ve koruyucusu olarak geleceğimizdir. . Haliç Üniversitesi, birebir bir vizyonla akademik kadrosunda çok değerli kadın meslektaşlarını da barındırmaktadır. Bu anlamda çalıştığım kurum kadın politikalarını destekliyor ve sürdürülebilirlik açısından gelecekte de aynı istikrarı koruyacağını düşünüyorum.”

Üniversite, deprem anında yürüttüğü yardım kampanyasında da kadınları merkeze alan bir çalışma yürütüyor. Haliç DEKOM (Deprem Yardım ve Koordinasyon Merkezi) tarafından sürdürülen ihtiyaç temininde, öncelikle afetlerden en çok etkilenen küme olan kadın ve çocukların ihtiyaçları karşılanmaktadır. 5. Levent yerleşkesinde yer alan kız öğrenci yurdunu depremzede öğrenci ve ailelerin konaklamasına açan üniversite, kadın ve çocukların ihtiyaçlarına da ayrıca özen gösteriyor. Bu anlamda yurtta misafir edilen kadın ve çocuk kümelerine mesleki manevi pekiştirme verilmektedir. Yurt Müdürü Saadet Albayrak, yurttaki çalışmalarla ilgili şunları söylüyor: “Haliç Üniversitesi kız öğrenci yurdunda kadın ve çocukların ihtiyaçlarına önem veriyoruz. Çünkü maalesef afet zamanlarında en dezavantajlı grup kadınlarımız ve çocuklarımızdır. Bu kapsamda ülkemizde onlara psikolojik destek sağlıyor, morallerini yükseltecek etkinlikler düzenliyoruz.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

golkoyajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu